Breadcrumbs

Projecten rond gezondheid

Wat is gezondheidspromotie en preventie?

Met gezondheidspromotie willen we bijdragen aan de algemene gezondheid van zowel onze patiënten als van onze wijkbewoners. Via projecten en acties zetten we gezondheidsthema’s in de kijker en willen we aansporen om gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven. Hiervoor werken we samen met heel wat partners in de wijk. 

Ziektepreventie heeft als doel bepaalde ziekten of aandoeningen te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Onze preventieactiviteiten richten zich naar de patiënten van ons wijkgezondheidscentrum. Zo wil bv. een vaccinatiecampagne voorkomen dat een deel van de bevolking griep krijgt. Maar er bestaan ook screeningscampagnes tegen baarmoederhalskanker, diabetesspreekuren, rugschool voor mensen met rugklachten…

Via ons nieuwsoverzicht en de Kaaikrant blijf je steeds op de hoogte van de laatste projecten. Heb je vragen over gezondheidspromotie? Dan kan je terecht bij Els Decroo en Lara Hardeman, onze gezondheidspromotoren.

Een greep uit onze projecten:

Burger Boef

Move It!
Beweeglessen voor vrouwen

Move it!

Fietslessen voor beginners
Tandzorg

Daarnaast ontwikkelen we ook brochures op maat. Je kan deze hier downloaden. In ons centrum kan je een gedrukte versie krijgen.

zwangerschap: vol tips en oefeningen voor wie zwanger is

rugpreventie: ontdek wat je moet doen om een gezonde rug te behouden

sportaanbod in je buurt: voor kinderen uit de lagere school